les eleccions dels collons: i votaré amb ganes

Ja tornem a tenir el festival de les eleccions altre cop, i a més espanyoles. Tot el que fa referència a la campanya és realment llastimós: demagògia per totes bandes, acusacions mútues, promeses buides, bústies plenes de brossa, mítings per a convençuts, “debats” on no surten mai tots, empastifada de cartells i ambient de partit de fútbol o simplement abúlic.
En altres ocasions he votat a partits mitjanament grans, petits, escons en blanc, nul, de moment mai abstenció tot i que no puc culpar als que ho fan ja que triar un representant per a què faci el que pugui/vulgui tampoc fa molta il·lusió.
Tot i això ja fa un temps que ho tinc molt clar: és gairebé impossible que algú es pugui identificar totalment amb un partit o amb un col·lectiu determinat però pot estar d’acord en alguns punts de cadascú, i realment això és el que importa les propostes concretes que es volen portar a terme i no qui les presenta. Doncs hi ha un partit que aboga per a que es puguin votar propostes concretes, obert a tota la ciutadania i amb un sistema ja muntat de democràcia directa on tothom pot enviar les seves propostes i aprofitant el coneixement col·lectiu arribar a la millor solució. Hi han d’altres partits que també defensen aquestes idees, però aquest predica molt amb l’exemple i no t’has de casar amb el partit, realment no és ben bé un partit si no una nova manera de fer les coses, comptant amb tothom, que hauria de servir de base per a construir la democràcia del present, i poden continuar existint partits, col·lectius o grups d’opinió encarregats d’elaborar propostes i cercar solucions a sotmetre a votació. Suposo que tots heu endevinat que parlo de pirata.cat.

Podeu fer un cop d’ull al seu programa http://pirata.cat/programa-generals-2011/ i al sistema de democràcia directa que utilitzen https://xifrat.pirata.cat/, i forma part d’un moviment més gran a nivell mundial que va començar a Suècia i que ja té europarlamentaris, regidors a Berlin, membres impulsors de la primera primavera àrab (Tunisia) i que es va escampant per tot arreu. A mi em fa molta il·lusió i aniré a votar amb ganes, no crec que surtin però és una aposta a llarg plaç per una manera de fer les coses que ja hauria de ser comú i mundial.

I si us espanta que tothom ho pugui votar tot i que surtin belens estèbans i mesures populistes doncs ara mateix això també passa (a les eleccions vota tothom i les mitjans no ajuden massa a informar) i ens sorprendria veure com la gent acostuma a ser bastant raonable i tenir criteri. O els defensors de que la gent pugui votar només ho són quan creuen que sortirà el resultat que volen (tipus referèndums europeus on votes tants cops com calgui fins que surt el que volen)? Tinc el dret a decidir-ho tot i no només a triar representants, votar un estatut esguerrat o optar per la independència.

Això clar que ha d’anar lligat amb unes estrictes normes de transparència i de rigor en els resultats per a què es pugui veure què funciona i què no, l’única manera que hi hagi un futur és fer-nos responsables de les nostres decisions sabent que el que triem importa. Fet i fet la wikipèdia i el programari lliure funcionen d’aquesta manera i han donat (estan donant i donaran) molts bons fruits, aprofitem per estar tots connectats i amb el treball col·laboratiu arribar a solucions. Creia que mai demanaria el vot per cap partit, però no és un partit, és una base necessària per construir el món: vota pirata.cat i empapem-nos d’aquesta manera de fer: Democràcia directa, programari lliure, col·laborar, trasparència, neutralitat…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s