Sobre semàfors

He flipat sobre la notícia d’apagar els semàfors a Olot. No per la mesura en si, si no pel ressò a la premsa que ha tingut, com es hi agraden els titulars “olot no té ni per pagar la llum dels semàfors”

Segurament és una mesura populista i l’estalvi és irrisori, és un símbol només. Però de mica en mica s’omple la pica i ja va bé que s’intenti estalviar.

Ja he sentit gent posar-se les mans al cap pensant amb els accidents, però no s’acaba el món per treure els semàfors, que sembla que si no ens prohibeixen les coses no les sapiguem fer, s’ha de ser socialment responsable, a veure si deixem de ser una societat infantilitzada que l’estat ha de tutelar sobremanera.

A banda d’això hi ha molts llocs que no fan servir semàfors i sembla que els hi va bé, seguint la idea que la gent es més conscient i responsable quan se’ls dóna la oportunitat.

O em direu que no trobeu absurd parar-vos a un semàfor (en cotxe o caminant) quan es veu perfectament que no ve ningú? i a veure qui no vigila més en una cruïlla sense senyalitzar que en una recta on el semàfor li diu que passi?

Aquí us deixo un parell d’enllaços on trobar més informació:

http://amazings.es/2010/10/21/sin-semaforos-el-trafico-circula-mejor/
http://www.deia.com/2010/05/04/bizkaia/duranguesado/un-pueblo-tranquilo-sin-semaforos

Hi han coses que no es poden creure si no es veuen, mireu aquest vídeo i veureu com és possible compartir espai cotxes, bicis i caminants. I no em val l’excusa que els nòrdics són superiors o més responsables i que dels Pirineus cap avall som una colla de bandarres aprofitats incurables: som tots la mateixa espècie.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s